Something Dutch Pluum

img_0493

 

Elke maand bezoek ik een Nederlandse ondernemer en stel ik een aantal vragen over hun onderneming, en natuurlijk over zich zelf. Ben vooral benieuwd hoe zij op het idee gekomen zijn een eigen onderneming te beginnen en wat hun hierna toe inspireerde. Vandaag ben ik op bezoek bij Nathalie Van der Veer van PLUUM.

Wat betekend de naam Pluum ?

” Ik wilde graag een korte naam voor de winkel, mijn achternaam is zelf van der Veer, Pluum is afgeleid van het Frans woord Plume wat veer betekend. Plume vond ik te saai dus maakte ik ” Pluum ” van. Door het kiezen van deze naam voor wilde ik een ode brengen aan mijn onlangs overleden vader.”

Wat voor winkel is Pluum ?

” Een leuke winkel, cadeau winkel, eigenlijk van alles zo een beetje, all around. Ik wil een winkel creëren waar mensen zich op hun gemak voelen, een winkel waar men lekker uren kan rond snuffelen. Ik verkoop van alles zo een beetje: lekkernijen, stationery, interieur(kinderkamer/woning), boeken en kaarten. ”

Hoelang bestaat Pluum ?

” De winkel in Bussum bestaat 7 jaar en die van Leiden 3 jaar. ”

Hoe onderscheid Pluum zich van andere Winkels ?

” Door de sfeer in de winkel, en wat ik erg belangrijk vindt: de klanten moeten zich prettig voelen in de winkel, en de unieke, maar ook betaalbare artikelen die wij verkopen. ”

Hoe ben je op het idee gekomen / wat heeft je hier na toe geïnspireerd om een eigen winkel te starten ?

” Was stewardess en mijn jongste ging naar de kleuterschool, had wat meer vrije tijd en dacht als ik nu iets anders wilde doen, dat ik er maar nu mee kon beginnen. Ik was altijd al bezig met mijn huis, dingetjes aan het veranderen,maar had nooit echt ambitie om een winkel te starten. Ik begon samen met mijn vriendin home sales te organiseren en ik moet zeggen de home sales waren een succes. Dit hebben wij 2 jaar lang gedaan. Na dit succes dacht ik waarom geen winkel beginnen, want rond die tijd vond ik zelf dat er geen leuke winkeltjes waren. Dus je kan zeggen dat mijn winkel uit de home sales is ontstaan. ”

Welke merken verkoopt Pluum zoal ?

” Veel Scandinavische merken (basis collectie) en ook Franse merken. Enkele merken : House doctor, HK Living en Compangie de Provence etc. Ik hou meer van kleine merken, moet je denken aan mensen die pas wat op de markt gebracht hebben, zo heb je ook dat niet een ieder het verkoopt en je toch weer iets unieks hebt. ”

Wie is jouw voorbeeld figuur op zakelijk gebied ?

” voorbeeld figuur heb ik niet op zakelijk gebied, maar mijn ouders hebben mij altijd geleerd dat je, je eigen koers moet varen en je goed moet voelen bij wat je doet. Dat is nu de kracht van de winkel, mijn ouders zijn de kracht van Pluum ”

Wat draag je het liefst ?

” Ik draag lekker sportief, spijkerbroek, gympen, wollen vesten. Het moet lekker makkelijk, vrouwelijk en niet te strak zijn. ”

Wat zijn jouw favoriete kleding merken ?

” Yaya, H&M en Moscow .”

Wat is het duurste mode item dat je ooit gekocht hebt ?

” Wollen lange jas. ”

Jouw advies aan modebewuste moeders op gebied van interieur.

” Hou de basis rustig in een kinderkamer, rustige kleuren en probeer het bed met leuke spreien aan te kleden. Gebruik dezelfde manden of bakken voor het opbergen van speelgoed. En wat betreft het huis : Hou alles basic zo kan je makkelijk accessoires veranderen. ”

 

Ondernemer: Nathalie van der Veer.
Something Dutch

Advertenties